3+1 Kartica
vjernosti

Sinergijsko djelovanje sastojaka

Ključni sastojak svakog proizvoda Imunoglukana P4H® je prirodni patentirani IMG®.

Proizvod također sadrži vitamin C i cink, koji spadaju u najvažnije antioksidanse i zajedno s IMG® podržavaju rad imunološkog sistema.

Važnost vitamina C i cinka

Vitamin C

Vitamin C doprinosi funkcioniranju imunološkog sistema i zaštiti ćelija od oksidativnog stresa. Vitamin C također doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti. Doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnom funkcioniranju nervnog sistema i normalnoj psihološkoj funkciji. Povećava apsorpciju željeza i doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Podložnost tijela infekcijama je veća kada smo umorni i iscrpljeni pa se uzimanje vitamina C preporučuje preventivno i u vrijeme infekcije.

Cink

Cink je element u tragovima koji je važan za više od 300 enzimskih procesa. Cink doprinosi održavanju normalne kože, kostiju, kose i noktiju te održavanju normalnog vida. Također doprinosi normalnoj sintezi DNA, normalnom kiselinsko-baznom metabolizmu, normalnom metabolizmu ugljikohidrata, masnih kiselina i mikronutrijenata. Kod starijih osoba koje su oboljele od upale pluća utvrđen je nedostatak cinka.

Cink sadrže Defendyl-Imunoglukan P4H® kapsule, Defendyl-Imunoglukan P4H® ACUTE i Defendyl-Imunoglukan P4H® ACUTE Junior.

Upoznajte naše proizvode

Upoznajte naše proizvode

  • Jačanje imuniteta

Kada upotrebljavamo Defendyl-Imunoglukan P4H®

Zanimljivi i poučni članci o ulozi imunološkog sistema u svakodnevnom životu.

U sezoni prehlade, gripe i drugih viroza

U sezoni prehlade, gripe i drugih viroza

Bez obzira na to koja viroza nas je napala (prehlada, grip, ...), preporučuje se da se tokom oporavka dobro odmorimo, pijemo mnogo tečnosti i ojačamo imunološki sistem.

Više

Kod umora i malaksalosti

Više

Kod oslabljenog imunološkog sistema

Više